Receptek

Tárkonyos csirke, vajas cukorborsó

Nábelek Zsófia receptje

2021. július 12.
  • 1 db csirkemellfilé kettévágva
  • 2 gerezd fokhagyma felaprítva
  • 1 kisebb fej vöröshagyma felaprítva
  • 3 ek olívaolaj
  • 1/2 dl fehérbor
  • 1,5 dl tejszín
  • 150 g friss spenótlevél
  • 50 g reszelt parmezán
  • 1/2 db citrom leve és héja
  • 2 nagy ek vaj
  • 200 g cukorborsó
  • 2-3 ág tárkony
  • só, frissen őrölt fekete bors
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Egy serpenyőben felhevítünk 2 ek olívaolajat, és az enyhén sózott csirkemelleket mindkét oldalukon 2-3 perc alatt megpirítjuk.

Kivesszük a húst, félretesszük.


A serpenyőbe öntjük a maradék olívaolajat, és üvegesre dinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát is.

Hozzáöntjük a fehérbort, összeforraljuk.


Beletesszük a tejszínt, a tárkonyt és az előkészített húsokat. Sózzuk, borsozzuk, és lefedve pároljuk 5-10 percig, amíg a hús elkészül.

A csirkét tányérra tesszük, a mártást pedig összeforraljuk a spenótlevelekkel és a parmezánnal.

A cukorborsót megtisztítjuk, és a felhevített vajon 2-3 percig pirítjuk-pároljuk.

Hozzáadjuk a citromlevet és -héjat, sózzuk, borsozzuk, majd a csirkével és a spenótos mártással tálaljuk.


csirkemellfilé , fokhagyma , vöröshagyma , olívaolaj , fehérbor , spenótlevél , tejszín , parmezán , citrom , vaj , cukorborsó , tárkony

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

További receptek