A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Vízibivalytatár, hagymatextúrák, gombaszelet

Mészáros Ádám receptje

2018. június 15.
  • 120 g vízibivalybélszín
  • 60 g csiperkegomba
  • 40 g mogyoróhagyma
  • 20 g fokhagyma
  • 20 g kapribogyó
  • 2 g sózott citromhéj
  • 1,6 cl füstölt olívaolaj
  • 4 g torma
  • 4 g só
  • 0,4 g bors
  • 4 g kaprilevél
  • 16 g quinoa
  • 2 g medvehagymatermés
  • 8 g tej föle csips
  • 40 g kecskesajtkrém

KECSKESAJTKRÉM
HOZZÁVALÓK:

  • 22,8 g kecskesajt
  • 17,2 g házi csepegtetett joghurt
  • 0,1 g xantán
  • 2 g só

TEJ FÖLE CHIPS
HOZZÁVALÓK:

  • 200 g tej (1,5%-os)
  • 6 g tejpor
  • 2 g fokhagyma
  • 3,2 g só
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Nehéz
Vízibivalytatár elkészítése: A vízibivalybélszínt daraboljuk, majd faszénen körbesütjük. Sokkolóban lehűtjük, és kisméretű kockákra vágjuk. Darabolás után sóval, sózott citromhéjjal, kaprival, tormával ízesítjük, illetve frissen őrölt sarawack borssal fűszerezzük. Hozzáadjuk a füstölt olívaolajat. A pirítani szánt quinoát 11 percig főzzük, majd egy nap szűrés, pihentetés után hirtelen kisütjük. Ettől lesz roppanós. Kecskesajtkrémpöttyöket nyomunk az étel tetejére, és feldíszítjük a gombaszeletekkel, tej föle csipsszel és a kaprilevelekkel.

Kecskesajtkrém elkészítése:
Az összes alapanyagot leturmixoljuk, majd átpasszírozott állapotban cumiba töltjük. Felhasználásig hűtve tároljuk.

Tej föle chips elkészítése:
A tejet a fokhagymával és a sóval felmelegítjük. 15-20 percig melegen hagyjuk, majd lefóliázzuk és további 30 percig pihentetjük. A végén leszűrjük, és hozzámérjük a tejport. Olvadásig hevítjük és kevergetjük, majd szűrjük. Ezek után 1-es erősségen tovább melegítjük egy közepes méretű, peremes gyorsforralóban. 10-15 perc elteltével óvatosan egy zsírpapírt helyezünk a tetejére, majd együtt a fölét leszedve meleg helyen szárítjuk. Amikor kellőképp megszáradt, egy edénybe összegyűjtjük, és tálalásnál rusztikus formákra törjük.


vízibivalybélszín , mogyoróhagyma , gomba , medvehagymatermés , kecskesajt , quinoa , kapribogyó , joghurt

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra