Mészáros Ádám receptje
2018. június 15.- 120 g vízibivalybélszín
- 60 g csiperkegomba
- 40 g mogyoróhagyma
- 20 g fokhagyma
- 20 g kapribogyó
- 2 g sózott citromhéj
- 1,6 cl füstölt olívaolaj
- 4 g torma
- 4 g só
- 0,4 g bors
- 4 g kaprilevél
- 16 g quinoa
- 2 g medvehagymatermés
- 8 g tej föle csips
- 40 g kecskesajtkrém
KECSKESAJTKRÉM
HOZZÁVALÓK:
- 22,8 g kecskesajt
- 17,2 g házi csepegtetett joghurt
- 0,1 g xantán
- 2 g só
TEJ FÖLE CHIPS
HOZZÁVALÓK:
- 200 g tej (1,5%-os)
- 6 g tejpor
- 2 g fokhagyma
- 3,2 g só
Az összes alapanyagot leturmixoljuk, majd átpasszírozott állapotban cumiba töltjük. Felhasználásig hűtve tároljuk.
Tej föle chips elkészítése:
A tejet a fokhagymával és a sóval felmelegítjük. 15-20 percig melegen hagyjuk, majd lefóliázzuk és további 30 percig pihentetjük. A végén leszűrjük, és hozzámérjük a tejport. Olvadásig hevítjük és kevergetjük, majd szűrjük. Ezek után 1-es erősségen tovább melegítjük egy közepes méretű, peremes gyorsforralóban. 10-15 perc elteltével óvatosan egy zsírpapírt helyezünk a tetejére, majd együtt a fölét leszedve meleg helyen szárítjuk. Amikor kellőképp megszáradt, egy edénybe összegyűjtjük, és tálalásnál rusztikus formákra törjük.
vízibivalybélszín , mogyoróhagyma , gomba , medvehagymatermés , kecskesajt , quinoa , kapribogyó , joghurt