Galgóczi Gábor receptje
2020. november 23.- 5 db tojás
- 1,5 kg libamáj
- 400 g vaj
- 10 g só
- 2 g fekete bors
REDUKCIÓ
HOZZÁVALÓK:
- 30 g vaj
- 90 g salottahagyma
- 2 g kakukkfű
- 1 db babérlevél
- 100 ml madeira bor
- 100 ml portói bor
- 100 ml brandy
A libamájat és a vajat felkockázzuk, és egy órát hagyjuk szobahőmérsékleten állni.
Botmixerrel összedolgozzuk a májat a tojásokat. A vajat apránként adagoljuk, és figyelünk rá, hogy ne csapódjon ki. Miután a redukciót is beledolgoztuk botmixerrel, átnyomjuk szitán.
tojás , libamáj , vaj , salottahagyma , kakukkfű , madeira bor , babérlevél , brandy , portói bor