Receptek

Libamájkrém

Galgóczi Gábor receptje

2020. november 23.
  • 5 db tojás
  • 1,5 kg libamáj
  • 400 g vaj
  • 10 g só
  • 2 g fekete bors

REDUKCIÓ
HOZZÁVALÓK:

  • 30 g vaj
  • 90 g salottahagyma
  • 2 g kakukkfű
  • 1 db babérlevél
  • 100 ml madeira bor
  • 100 ml portói bor
  • 100 ml brandy
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A libamájat és a vajat felkockázzuk, és egy órát hagyjuk szobahőmérsékleten állni.

Elkészítjük a redukciót: vajon megpirítjuk a hagymát a fűszerekkel együtt, majd felöntjük az alkoholokkal. 50-100 ml-re visszaredukáljuk.


Botmixerrel összedolgozzuk a májat a tojásokat. A vajat apránként adagoljuk, és figyelünk rá, hogy ne csapódjon ki. Miután a redukciót is beledolgoztuk botmixerrel, átnyomjuk szitán.

Csatos üvegekbe töltjük (kb. 150 g/adag) és 160 °C-on, 12 percig vízfürdőben gőzöljük.



tojás , libamáj , vaj , salottahagyma , kakukkfű , madeira bor , babérlevél , brandy , portói bor