Receptek

Pászkabruschetta medvehagyma- és padlizsánkrémmel

Rosenstein Tibor receptje

2021. március 22.

BRUSCHETTA
HOZZÁVALÓK:

  • 25 dkg pászka
  • 4 db egész tojás
  • 1 dl víz
  • 1 dl libazsír
  • 10 db szárított paradicsom
  • 8 levél friss bazsalikom
  • 1 csipet őrölt fekete bors
  • 2 csipet só

MEDVEHAGYMAKRÉM
HOZZÁVALÓK:

  • 1 csokor medvehagyma
  • 20 dkg juhtúró
  • 2 ek joghurt
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • só, fekete őrölt bors

PADLIZSÁNKRÉM
HOZZÁVALÓK:

  • 2 db közepes méretű padlizsán
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek majonéz
  • só, bors ízlés szerint
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

BRUSCHETTA ELKÉSZÍTÉSE:
A pászkát beletesszük egy zacskóba, ezt konyharuhába csomagoljuk, klopfolóval kis darabokra törjük. Egy tálba beletesszük, és a többi alapanyaggal elkeverjük, majd 20 percig hagyjuk pihenni. Libazsírral kikent sütőlapra kiformázzuk, és 190 °C-on 8 percig készre sütjük.

MEDVEHAGYMAKRÉM ELKÉSZÍTÉSE:

Az alapanyagokat egy edényben turmixgéppel összepépesítjük. Egy órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

PADLIZSÁNKRÉM ELKÉSZÍTÉSE:

A padlizsánokat betesszük a sütőbe és 180 °C-on kb. 50 percig sütjük. Amíg sül a padlizsán, vágjuk finomra a vöröshagymát, és törjük át a fokhagymát. Miután megsültek a padlizsánok, kaparjuk ki a belsejüket egy kanállal, majd egy fa- vagy műanyag késsel vágjuk össze, hasonlóan a főtt spenóthoz. Egy keverőtálban botmixer segítségével dolgozzuk össze a hagymákkal, adjunk hozzá egy evőkanál majonézt, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Ha ezzel elkészültünk, tegyük be a hűtőbe.


pászka , tojás , libazsír , szárított paradicsom , bazsalikom , medvehagyma , juhtúró , joghurt , vaj , padlizsán , vöröshagyma , fokhagyma , majonéz

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra