Rosenstein Tibor receptje
2021. március 22.BRUSCHETTA
HOZZÁVALÓK:
- 25 dkg pászka
- 4 db egész tojás
- 1 dl víz
- 1 dl libazsír
- 10 db szárított paradicsom
- 8 levél friss bazsalikom
- 1 csipet őrölt fekete bors
- 2 csipet só
MEDVEHAGYMAKRÉM
HOZZÁVALÓK:
- 1 csokor medvehagyma
- 20 dkg juhtúró
- 2 ek joghurt
- 5 dkg olvasztott vaj
- só, fekete őrölt bors
PADLIZSÁNKRÉM
HOZZÁVALÓK:
- 2 db közepes méretű padlizsán
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 ek majonéz
- só, bors ízlés szerint
BRUSCHETTA ELKÉSZÍTÉSE:
A pászkát beletesszük egy zacskóba, ezt konyharuhába csomagoljuk, klopfolóval kis darabokra törjük. Egy tálba beletesszük, és a többi alapanyaggal elkeverjük, majd 20 percig hagyjuk pihenni. Libazsírral kikent sütőlapra kiformázzuk, és 190 °C-on 8 percig készre sütjük.
MEDVEHAGYMAKRÉM ELKÉSZÍTÉSE:
Az alapanyagokat egy edényben turmixgéppel összepépesítjük. Egy órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
PADLIZSÁNKRÉM ELKÉSZÍTÉSE:
A padlizsánokat betesszük a sütőbe és 180 °C-on kb. 50 percig sütjük. Amíg sül a padlizsán, vágjuk finomra a vöröshagymát, és törjük át a fokhagymát. Miután megsültek a padlizsánok, kaparjuk ki a belsejüket egy kanállal, majd egy fa- vagy műanyag késsel vágjuk össze, hasonlóan a főtt spenóthoz. Egy keverőtálban botmixer segítségével dolgozzuk össze a hagymákkal, adjunk hozzá egy evőkanál majonézt, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Ha ezzel elkészültünk, tegyük be a hűtőbe.
pászka , tojás , libazsír , szárított paradicsom , bazsalikom , medvehagyma , juhtúró , joghurt , vaj , padlizsán , vöröshagyma , fokhagyma , majonéz