Receptek

Mini hamburger, szarvasgombás majonézzel, Gruyére sajttal

Sunhill Bistro/Bartha Zoltán receptje

2025. június 2.
  • 4 db mini hamburgerbuci
  • 30 dkg pulyka darálthús
  • szarvasgomba paszta
  • majonéz
  • 2 db salátalevél
  • 1 db paradicsom
  • 2 szelet Gruyère sajt (vagy
  • más, jól olvadó, sütéshez
  • alkalmas sajt)
  • 7,5 dkg vaj
  • néhány darab csemegeuborka
  • só, bors


ADAG: 2 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A szarvasgombás majonézhez a szarvasgomba pasztát elkeverjük a majonézzel. A húspogácsákhoz a darálthúst elkeverjük a vajjal, sóval, borssal ízesítjük, majd olajon megsütjük. A pogácsákra fordításkor egy-egy szelet sajtot helyezünk és így sütjük tovább, hogy a sajt a húsra olvadjon.

A hamburger-bucikat félbevágjuk, belső felüket megpirítjuk, majd összeállítjuk a hamburgereket.


hambu , pulyka , szarvasgomba