A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Karfiolpaprikás

Kalla Kálmán receptje

2018. október 1.
  • 1 dl olaj
  • 150 g vöröshagyma
  • 2 kk fűszerpaprika
  • 1 kg karfiol rózsákra szedve
  • 1 db tv paprika kockákra vágva
  • 1 db paradicsom héj nélkül, kockákra vágva
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl tejszín
  • 2 ek liszt

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Az olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, a tűzről lehúzva meghintjük fűszerpaprikával, felengedjük 4 dl vízzel, beletesszük a rózsákra bontott karfiolt, a tv paprikát, a paradicsomot. Sózzuk, és nem túl puhára főzzük. A tejfölt, a tejszínt és a lisztet elhabarjuk, a karfiolra öntjük, összeforraljuk, és forrón tálaljuk.




vöröshagyma , fűszerpaprika , tv paprika , tejszín , tejföl , karfiol

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra