Nagy Attila, Bori Mami étterem receptje
2020. november 13.Töltelék
Hozzávalók:
- 4 nagy fej vöröshagyma
- 1 ek fűszerpaprika
- 1 kk őrölt fűszerkömény
- só, bors
- 10 dkg füstölt kenyérszalonna
- 1 ek sertészsír
- 2 db jércemell és egy comb
- 2 dl alaplé
Palacsintatészta
Hozzávalók:
- 3 db tojás
- 30 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 1 csipet só
- 1 dl szóda
Sertészsíron üvegesre pirítjuk a szalonnát, rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát.
Ha a hagyma megpirult, lehúzzuk a tűzről, rászórjuk a fűszerpaprikát, felöntjük alaplével és visszatesszük a tűzre. Sóval, borssal, fűszerköménnyel ízesítjük, majd beletesszük a jércehúst, és lassú tűzön főzzük.
Közben összekeverjük a palacsinta tésztáját: az összes hozzávalót egy tálba tesszük, és botmixerrel csomómentesre keverjük.
Kisütjük a palacsintát: a töltelékünkből körülbelül 80 grammot teszünk egy palacsintába, feszesen feltekerjük, tálalás előtt forró serpenyőben megpirítjuk.
vöröshagyma , fűszerpaprika , őrölt fűszerkömény , tojás , liszt , tej , szóda , sertészsír , jércemell , jércecomb , alaplé