Receptek

Hortobágyi palacsinta

Nagy Attila, Bori Mami étterem receptje

2020. november 13.

Töltelék
Hozzávalók:

  • 4 nagy fej vöröshagyma
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1 kk őrölt fűszerkömény
  • só, bors
  • 10 dkg füstölt kenyérszalonna
  • 1 ek sertészsír
  • 2 db jércemell és egy comb
  • 2 dl alaplé

Palacsintatészta
Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 30 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 1 csipet só
  • 1 dl szóda
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

Sertészsíron üvegesre pirítjuk a szalonnát, rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát.
Ha a hagyma megpirult, lehúzzuk a tűzről, rászórjuk a fűszerpaprikát, felöntjük alaplével és visszatesszük a tűzre. Sóval, borssal, fűszerköménnyel ízesítjük, majd beletesszük a jércehúst, és lassú tűzön főzzük.

Ha elkészült a jércehús, kivesszük, a csontokról a húst lefejtjük, majd a szaftot sűrűre redukáljuk. A leszedett húst felkockázzuk, adunk hozzá a redukált szószunkból.


Közben összekeverjük a palacsinta tésztáját:
az összes hozzávalót egy tálba tesszük, és botmixerrel csomómentesre keverjük.

Kisütjük a palacsintát: a töltelékünkből körülbelül 80 grammot teszünk egy palacsintába, feszesen feltekerjük, tálalás előtt forró serpenyőben megpirítjuk. 


vöröshagyma , fűszerpaprika , őrölt fűszerkömény , tojás , liszt , tej , szóda , sertészsír , jércemell , jércecomb , alaplé

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

További receptek