Receptek

Vargányás, tárkonyos muflonraguleves

Kerekes Sándor receptje

2022. február 11.

  • 60 dkg mufloncomb (vagy -lapocka)
  • 3 db sárgarépa kockákra vágva
  • 1 db fehérrépa kockákra vágva
  • 1/2 db zeller kockákra vágva
  • 1 fej vöröshagyma finomra vágva
  • 1 db citrom leve és lereszelt héja
  • 3 db babérlevél
  • 10 szál kakukkfű
  • 10 dkg vargánya vagy 10-20 dkg szárított vargánya
  • 10 dkg csiperke gomba
  • 1 ek szárított tárkony (vagy 2 szál friss)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 l alaplé (a legjobb a csontból készült)
  • 3 dl tejszín (vagy tejföl) 
  • 1 ek kacsazsír
  • só, bors

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Időigényes

A zsíron megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a kockákra vágott muflont, a fokhagymát, a kakukkfüvet és a babérlevelet, majd mint egy fehér pörköltet főzzük, nagyjából háromnegyed készre. Ekkor hozzáadjuk a kockázott zöldségeket, felöntjük az alaplével, majd beletesszük a tárkonyt, a vargányát (akár friss, akár szárított), sózzuk, borsozzuk. 

Addig főzzük, amíg megpuhulnak a zöldségek, végül belefőzzük a cikkekre vágott csiperkét is. 


Ekkor hozzáadjuk a reszelt citrom héját, levét és felöntjük 3 dl tejszínnel (vagy ugyanennyi kikavart tejföllel).

Tálaláskor egy szelet citrommal és friss petrezselyemmel frissítjük.



sárgarépa , fehérrépa , zeller , mufloncomb , vöröshagyma , babérlevél , citrom , vargánya , kakukkfű , csiperke , tárkony , fokhagyma , tejszín , alalplé , kacsazsír

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra