Receptek

Füstölt lazac piros húsú almával

Majoros Zsolt receptje

2021. január 22.
  • 40 dkg füstölt lazac
  • 10 dkg vérspenót
  • 2 db kissabel alma (vagy starking)
  • 1 db gránátalma
  • 2 cl hidegen sajtolt pirospaprika-olaj
  • 2 dkg vaj
  • barna cukor
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Az egyik egész almát félbevágjuk, karalábévájóval kiszedjük a belsejét, majd cikkekre szeleteljük.
A felolvasztott vajon lepirítjuk, a tűzről levéve megszórjuk kevés barna cukorral és rotírozzuk (olvasztott vajjal locsolgatjuk). Hagyjuk kihűlni.
A másik almát mandolinnal vékonyra vágjuk, és tálalásig jeges vízbe tesszük.

A gránátalma magjait óvatosan kiszedjük, majd összekeverjük a paprikaolajjal meglocsolt vérspenóttal.


Tálalás:
Az egyenlő darabokra szeletelt füstölt lazacot a salátára tesszük, hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott, karamellizált almát, majd közé tűzdeljük az almaszeleteket.


füstölt lazac , vérspenót , kissabel alma , gránátalma , vaj , hidegen sajtolt pirospaprika-olaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra