Majoros Zsolt receptje
2021. január 22.- 40 dkg füstölt lazac
- 10 dkg vérspenót
- 2 db kissabel alma (vagy starking)
- 1 db gránátalma
- 2 cl hidegen sajtolt pirospaprika-olaj
- 2 dkg vaj
- barna cukor
Az egyik egész almát félbevágjuk, karalábévájóval kiszedjük a belsejét, majd cikkekre szeleteljük.
A felolvasztott vajon lepirítjuk, a tűzről levéve megszórjuk kevés barna cukorral és rotírozzuk (olvasztott vajjal locsolgatjuk). Hagyjuk kihűlni.
A másik almát mandolinnal vékonyra vágjuk, és tálalásig jeges vízbe tesszük.
Tálalás:
Az egyenlő darabokra szeletelt füstölt lazacot a salátára tesszük, hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott, karamellizált almát, majd közé tűzdeljük az almaszeleteket.
füstölt lazac , vérspenót , kissabel alma , gránátalma , vaj , hidegen sajtolt pirospaprika-olaj