Receptek

Mézitortát karácsonyra!

Sütis Móni receptje

2022. december 11.


A tésztához:


1,5 dl víz


1 dl olaj


12 dkg méz


2 tojás


16 dkg liszt


10 dkg cukor


1 dkg sütőpor


2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék


1 csipet só



A krémhez:


20 dkg vaj


13 dkg porcukor


40 dkg mascarpone sajt


10 dkg olvasztott fehércsoki


1 kezeletlen narancs reszelt héja


1 teáskanál vanília kivonat



A díszítéshez:


Mézeskalács figurák


ADAG: 10 főre

Elkészítés:


1. A sütőt előmelegítjük 180 fokosra (alsó-felső sütés)


2. A tészta száraz hozzávalóit (a cukor kivételével) összekeverjük egy műanyag edényben. A robotgép táljába tesszük a vizet, az olajat és a mézet, és összekevertetjük a géppel. Hozzáadjuk a tojásokat és a cukrot, tovább kevertetjük, majd beleadagoljuk a száraz hozzávalókat is. Egy 18 centi átmérőjű kapcsos tortaforma alját és oldalát kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a tészta harmadát, és kb. 20 perc alatt megsütjük. Ha van még két 18 centis formánk, akkor akár egyszerre is meg tudjuk sütni a három lapot, ha nincs, akkor egymás után kell ezt megtennünk.


3. A krémhez szintén a robotgépre lesz szükségünk: ebben keverjük ki a vajat a porcukorral, hozzácsorgatjuk az olvasztott fehércsokit (mikróban a legegyszerűbb megolvasztani), majd jöhet a mascarpone, a narancshéj és a vanília.


4. Az időközben kihűlt lapok közül az egyiket a tortatálra tesszük, és elkenjük rajta a krém negyedét, rátesszük a következő lapot, krém következik, lap, krém – a maradék negyed rész krémmel pedig bevonjuk a tortánk oldalát is. A tetejét mézeskalács figurákkal díszítjük.



Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra