Szabó Julcsi és Manuela-Esther Kreissl-Sanchez receptje
2021. március 4.- 100 g tökmagliszt
- 250 g liszt
- 250 g túró
- 250 g hideg vaj
- 10 g só
- 1 db tojás + 1 db a kenéshez
- 100 g vágott tökmag
.
ELKÉSZÍTÉSE:
A tökmaglisztet, a lisztet és a sót összemorzsoljuk a hideg vajjal, majd összegyúrjuk a túróval és a tojással. Az így kapott lágy tésztát hűtőszekrénybe tesszük, amíg meg nem dermed. A hűtőből kivéve kisodorjuk a tésztát, kisméretű kiszúróval pogácsákat szaggatunk belőle, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. A tetejüket megkenjük felvert tojással, meghintjük vágott tökmaggal és 180 °C-os sütőben aranybarnára sütjük.
Még levegősebb lesz a pogácsa, ha két-három szimpla hajtással fejezzük be a tésztát kiszaggatás előtt.