Receptek

Tökmagos-túrós pogácsa

Szabó Julcsi és Manuela-Esther Kreissl-Sanchez receptje

2021. március 4.
  • 100 g tökmagliszt
  • 250 g liszt
  • 250 g túró
  • 250 g hideg vaj
  • 10 g só
  • 1 db tojás + 1 db a kenéshez
  • 100 g vágott tökmag
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A TÖKMAGOS-TÚRÓS pogácsát pillanatok alatt össze lehet állítani, a kiszaggatott pogácsákat pedig akár le is fagyaszthatjuk, így bármikor elővehetjük kisütni. Az alábbi pogácsa a gasztronómia és a food design találkozásából, a zalai alapanyagok, ízek kidomborításának szándékával született egy zalaegerszegi művészeti rendezvényen

.
ELKÉSZÍTÉSE:
A tökmaglisztet, a lisztet és a sót összemorzsoljuk a hideg vajjal, majd összegyúrjuk a túróval és a tojással. Az így kapott lágy tésztát hűtőszekrénybe tesszük, amíg meg nem dermed. A hűtőből kivéve kisodorjuk a tésztát, kisméretű kiszúróval pogácsákat szaggatunk belőle, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. A tetejüket megkenjük felvert tojással, meghintjük vágott tökmaggal és 180 °C-os sütőben aranybarnára sütjük.

Tipp!
Még levegősebb lesz a pogácsa, ha két-három szimpla hajtással fejezzük be a tésztát kiszaggatás előtt.


tökmagliszt , liszt , túró , vaj , tojás , tökmag

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra