Pillók Attila receptje
2022. január 20.- 1 db nagyobb libacomb
- libazsír
- 1 fej vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- 1 csokor petrezselyem
- pár szál kakukkfű
- pár egész szem bors
- 1 db birsalma kockákra vágva, leforrázva
- 1 db paradicsom húsa kockákra vágva
- só, őrölt bors
- olívaolaj
Fokhagymakrém
Hozzávalók:
- fekete fokhagyma
- 1-2 ek olívaolaj
- pár csepp citromlé
- só
A libacombot besózzuk, egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd annyi libazsírban, amennyi ellepi, a megpucolt és nagyobb darabokra vágott zöldségekkel, fűszerekkel együtt edénybe rakjuk és tűzön vagy sütőben, alacsony hőfokon puhára pároljuk. A zsírból kivéve még langyosan szálaira szedjük, egy kevés leszűrt zsírral összekeverjük, összepirítjuk tűzön, ha szükséges, sózzuk, borsozzuk, majd kihűtjük.
A fokhagymakrémhez mozsárban sóval összetörjük a fokhagymát, és lassan adagolva hozzáadjuk az olívaolajat, a citromlevet, és krémet készítünk belőle.
Tálalás:
Az apró kockákra vágott birsalmát és paradicsomot kevés olívaolajjal, sóval és őrölt borssal összekeverjük, a rillette-tel és a fokhagymakrémmel tálaljuk.
libacomb , libazsír , vöröshagyma , fokhagyma , paradicsom , paprika , petrezselyem , kakukkfű , birsalma , fekete fokhagyma , olívaolaj , citrom