Receptek

Ropogós libacomb mangalicasonkás túrós csuszával

Máhr Attila receptje

2020. augusztus 7.

A LIBACOMB
HOZZÁVALÓK:

  • 4 db libacomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 6 db babérlevél
  • fekete bors egészben, lestyán, só

TÚRÓS CSUSZA
HOZZÁVALÓK:

  • 50 dkg házi csuszatészta
  • 15 dkg mangalicasonka
  • 50 dkg túró
  • 3 dl tejföl

KAPROS-PAPRIKÁS MÁRTÁS
HOZZÁVALÓK:

  • 1 fej közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejföl
  • 1 kk liszt
  • 1 ek édes fűszerpaprika
  • 1/2 csokor friss kapor
  • só, őrölt fehér bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A LIBACOMB ELKÉSZÍTÉSE:
A megtisztított combokat egy lábosba helyezzük, és felöntjük meleg vízzel. A vöröshagymát, a fokhagymát és a fűszereket hozzádobjuk, és lassú tűzön puhára főzzük.

Ha előfőzzük a liba- és kacsacombokat sütés előtt, akkor nem száradnak ki a sütés alatt, és a jó ízeket könnyebben be lehet juttatni a hús belsejébe, ezért bátran fűszerezzük az abálólét.

Természetesen így akár több napra is eltehetjük a combokat, és ha vendégek jönnek, akkor elkápráztathatjuk őket a 20 perces sütési idővel.

A majdnem puhára főzött libacombokat bőrrel felfelé a tepsibe tesszük, és 180 °C-os sütőben 20 perc alatt ropogósra sütjük.

TÚRÓS CSUSZA ELKÉSZÍTÉSE:
A sonkát vékony csíkokra vágjuk és lepirítjuk. A tésztát sós vízben kifőzzük, majd alapos szűrés után összekeverjük a lepirított sonkával, a túróval és a tejföllel. Palacsintasütőbe tesszük, és grillsütőben összesütjük, illetve megpirítjuk a tetejét.

KAPROS-PAPRIKÁS MÁRTÁS ELKÉSZÍTÉSE:
A kaprot leszárazzuk, finomra vágjuk, a szárakat pedig kevés sós vízben kivonatnak kifőzzük. A combok sütésekor nyert zsírt félretesszük.

A vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük. A tejfölt krémesre keverjük a liszttel.

A kisült zsíron megpirítjuk a hagymát, finoman sózzuk és hozzáadjuk a fűszerpaprikát, kis vízzel felöntjük, majd visszapirítjuk. Felöntjük a kapros kivonattal, és beletesszük a lereszelt fokhagymát.

Fűszerezzük, és ha felforrt, behabarjuk és leszűrjük. Belekeverjük a finomra vágott kaprot.

TÁLALÁS:
Előmelegített tányérra rátesszük a megsült csuszát, mellé a ropogós combot, és alá egy keveset a mártásból. Friss kaporral díszítjük.



libacomb , vöröshagyma , fokhagyma , babérlevél , lestyán , túró , tejföl , házi csuszatészta , mangalicasonka , liszt , fűszerpaprika , kapor

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra