Receptek

Tintahalas metélt rukkolával

Gálicz István receptje

2024. május 30.

400 g tisztított bébitintahal (hosszában félbevágva)

6 gerezd METRO CHEF tisztított fokhagyma felszeletelve

4 db csili hosszában felezve, magjai kikaparva

300 g friss szélesmetélt

100 g METRO CHEF rukkola

2 ek METRO CHEF extraszűz olívaolaj

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat. Aranybarnára pirítjuk benne a fokhagymát és a csilit, majd hozzáadjuk a tintahalakat. Magas hőfokon egy percig pirítjuk. Közben sós vízben kifőzzük a friss szélesmetéltet, kb. 2 perc alatt. 


A megpirított tintahalhoz adjuk a lecsurgatott tésztát, rászórjuk a rukkolát, és alaposan összeforgatjuk. Ha száraznak érezzük, adhatunk hozzá egy kevés főzővizet is. Tálalás előtt meglocsoljuk extraszűz olívaolajjal.

tintahaltinta , széles metélt , olasz tésztaétel

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra