Receptek

Zelleres fokhagymakrémleves

Nábelek Zsófia receptje

2021. április 21.
  • 30 dkg zellergumó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 15 gerezd fokhagyma (kb. 1 fej)
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 7 dl alaplé vagy víz
  • 2 db babérlevél
  • 1 db citrom leve

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A zellert és a vöröshagymát apróra vágjuk, a legegyszerűbb egy késes aprítóval elvégeztetni ezt a munkát. A felhevített olívaolajra terítjük a babérlevelekkel, és körülbelül 10 percig izzasztjuk, gyakran kevergetve, és ha szükséges, egy kis vizet hozzáadva.

Közben megtisztítjuk a fokhagymát, és késsel vagy aprítóval feldaraboljuk. A zelleres alaphoz adjuk, 2-3 percig dinszteljük, majd felöntjük a fehérborral.

Egy perc forralás után alaposan sózzuk, majd hozzáadjuk az alaplevet. Közepes lángon 20-25 percig főzzük. A babérlevelet kivesszük, botmixerrel simára turmixoljuk, citromlével ízesítjük.

Friss zöld fűszerekkel tálaljuk, adhatunk hozzá krémes joghurtot, fázós őszi estéken pirított baconkockákat.


Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra