Nábelek Zsófia receptje
2020. október 9.- 20 dkg salátalevél, vegyesen
- 3 db kisebb cékla
- 100 g friss kecskesajt
- 50 g dió
- 1 ek méz
- 1 tk mustár
- 1,5 ek dió- vagy olívaolaj
- só, bors
A céklákat meghámozzuk és falatnyi, körülbelül egycentis kockákra vágjuk. Sózzuk, egy evőkanálnyi napraforgóolajjal összeforgatjuk, és
A salátaleveleket megtisztítjuk, papírtörlővel megszárítjuk, a diót durvára aprítjuk.
Az öntethez a mézet, a mustár, az olajat és a sót teljesen egyneműre keverjük, majd összeforgatjuk a salátával, a dióval és az összemorzsolt kecskesajttal.
salátalevél , cékla , kecskesajt , dió , méz , mustár , olívaolaj