Receptek

Céklasaláta kecskesajttal

Nábelek Zsófia receptje

2020. október 9.
  • 20 dkg salátalevél, vegyesen
  • 3 db kisebb cékla
  • 100 g friss kecskesajt
  • 50 g dió
  • 1 ek méz
  • 1 tk mustár
  • 1,5 ek dió- vagy olívaolaj
  • só, bors
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb

A céklákat meghámozzuk és falatnyi, körülbelül egycentis kockákra vágjuk. Sózzuk, egy evőkanálnyi napraforgóolajjal összeforgatjuk, és

200 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt puhára sütjük. Hagyjuk langyosra hűlni.


A salátaleveleket megtisztítjuk, papírtörlővel megszárítjuk, a diót durvára aprítjuk.
Az öntethez a mézet, a mustár, az olajat és a sót teljesen egyneműre keverjük, majd összeforgatjuk a salátával, a dióval és az összemorzsolt kecskesajttal.


salátalevél , cékla , kecskesajt , dió , méz , mustár , olívaolaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra