Receptek

Appenzelleres smarni

Litauszki Zsolt receptje

2020. június 11.
  • 30 g tojássárgája (1,5 db)
  • 60 g tojásfehérje (2 db)
  • 60 g liszt
  • 2 ek túró
  • 25 g barna vaj
  • 1 dl tej
  • 1/4 dl tejszín
  • 120 g Appenzeller sajt reszelve
  • só ízlés szerint
  • 40 g vaj
  • alma, ribizli, ibolya a díszítéshez

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Az alapanyagokat egynemű masszává keverjük a tojásfehérje kivételével és a sajt 2/3 részével. A tojásfehérjét sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a masszába. A serpenyőt felhevítjük a vajjal, belerakjuk a smarnit, és 200 °C-os sütőben aranybarnára sütjük.

TÁLALÁS:
A tésztát szétszaggatjuk, a tányérra helyezzük, megszórjuk a maradék sajttal, és gyümölcsökkel, ibolyával díszítjük.


tojás , liszt , túró , barna vaj , tej , tejszín , vaj , Appenzeller sajt , alma , ribizli

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra