Litauszki Zsolt receptje
2020. június 11.- 30 g tojássárgája (1,5 db)
- 60 g tojásfehérje (2 db)
- 60 g liszt
- 2 ek túró
- 25 g barna vaj
- 1 dl tej
- 1/4 dl tejszín
- 120 g Appenzeller sajt reszelve
- só ízlés szerint
- 40 g vaj
- alma, ribizli, ibolya a díszítéshez
Az alapanyagokat egynemű masszává keverjük a tojásfehérje kivételével és a sajt 2/3 részével. A tojásfehérjét sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a masszába. A serpenyőt felhevítjük a vajjal, belerakjuk a smarnit, és 200 °C-os sütőben aranybarnára sütjük.
TÁLALÁS:
A tésztát szétszaggatjuk, a tányérra helyezzük, megszórjuk a maradék sajttal, és gyümölcsökkel, ibolyával díszítjük.
tojás , liszt , túró , barna vaj , tej , tejszín , vaj , Appenzeller sajt , alma , ribizli