A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Zöld fűszeres macok kecskesajttal, házi tejfölös tormahabbal

Varga Csaba és Hamza Imre receptje

2018. augusztus 23.
MACOK
HOZZÁVALÓK:
  • 4 db közepes méretű burgonya
  • 4 db 6-7 dkg-os füstölt kecskesajtszelet
  • 2 db tojás
  • 8 dkg liszt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 szál rozmaring
  • 1 szál kakukkfű
  • 1 ek petrezselyemzöld
  • 2 ek olaj
  • só, bors
TORMAHAB
HOZZÁVALÓK:

  • 2 dl 30%-os főzőtejszín
  • 1 dl házi tejföl
  • 1 ek tejszínes torma (üveges)


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
MACOK
ELKÉSZÍTÉSE:

A négy közepes méretű burgonyát a sajtreszelő vastag lyukú részén lereszeljük, hozzákeverjük a felsorolt alapanyagokat, hogy egynemű állagú masszát kapjunk. Az olajon a felmelegített serpenyőben, a tésztát négy részre elosztva, ropogós, aranybarna lepényeket sütünk. Kitálaljuk, a felesleges olajat kéztörlő papírral leitatjuk. A kecskesajtszeleteket kevés olajon hirtelen megpirítjuk.

TORMAHAB
ELKÉSZÍTÉSE:

A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a tejfölt, a tejszínes tormát, sózzuk, borsozzuk. Ha van, habzsákkal adagoljuk, ha nincs, kanállal.

TÁLALÁS: A zöldfűszeres macokot tányérra helyezzük, rátesszük az 1-1 szelet hirtelen átpirított kecskesajtot, majd a tormahabbal díszítjük.


torma , rozmaring , kakukkfű , kecskesajt , tejföl , burgonya , tojás , liszt , fokhagyma