Varga Csaba és Hamza Imre receptje
2018. augusztus 23.HOZZÁVALÓK:
- 4 db közepes méretű burgonya
- 4 db 6-7 dkg-os füstölt kecskesajtszelet
- 2 db tojás
- 8 dkg liszt
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 szál rozmaring
- 1 szál kakukkfű
- 1 ek petrezselyemzöld
- 2 ek olaj
- só, bors
HOZZÁVALÓK:
- 2 dl 30%-os főzőtejszín
- 1 dl házi tejföl
- 1 ek tejszínes torma (üveges)
ELKÉSZÍTÉSE:
A négy közepes méretű burgonyát a sajtreszelő vastag lyukú részén lereszeljük, hozzákeverjük a felsorolt alapanyagokat, hogy egynemű állagú masszát kapjunk. Az olajon a felmelegített serpenyőben, a tésztát négy részre elosztva, ropogós, aranybarna lepényeket sütünk. Kitálaljuk, a felesleges olajat kéztörlő papírral leitatjuk. A kecskesajtszeleteket kevés olajon hirtelen megpirítjuk.
TORMAHAB
ELKÉSZÍTÉSE:
A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a tejfölt, a tejszínes tormát, sózzuk, borsozzuk. Ha van, habzsákkal adagoljuk, ha nincs, kanállal.
TÁLALÁS: A zöldfűszeres macokot tányérra helyezzük, rátesszük az 1-1 szelet hirtelen átpirított kecskesajtot, majd a tormahabbal díszítjük.
torma , rozmaring , kakukkfű , kecskesajt , tejföl , burgonya , tojás , liszt , fokhagyma