Sárközi Ákos receptje
2020. szeptember 10.- 1 kg malackaraj
- kakukkfű, rozmaring
- só, tört zöld bors
A ZÖLDÉGKÖRET
HOZZÁVALÓK:
- 10 dkg fava bab
- 10 dkg vargányagomba
- 10 dkg bébicukkini
- 10 dkg lucullus paradicsom
ZÖLDSÉGPÜRÉ
HOZZÁVALÓK:
- 1/2 kg fehérrépa
- vaj, só, cukor
A malackaraj elkészítése:
A malackarajt méretre szeljük, és közepesen forró serpenyőben ropogósra sütjük tört borssal és tengeri sóval. Tálalásnál saját szaftjával meglocsoljuk.
A zöldségköret és a zöldségpüré elkészítése:
A fehérrépát vajas, sós, cukros vízben puhára pároljuk, majd termomixerben krémessé turmixoljuk.
Tálalás:
A zöldségköretet a tányérra halmozzuk, majd rátesszük a glasszírozott malackarajt és a fehérrépakrémet.
malackaraj , kakukkfű , rozmaring , zöld bors , vargányagomba , fava bab , bébicukkini , fehérrépa , paradicsom