Receptek

Soproni babos-káposztás halászlé

Bausz Gyula (Vadászkürt étterem) receptje

2020. november 30.
  • 5 adag halászlé
  • 50 dkg ponty filézve, irdalva
  • 10 dkg belsőség
  • 25 dkg savanyú káposzta
  • 15 dkg nagyszemű bab (pl. Zalán)
  • vöröshagyma, mangalicazsír, tejszín, csombor
ADAG: 5 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A recept eredetije csíkos káposzta néven ismert, amelyet csíkhallal készítettek, tejfölösen. Mivel a csíkhal védett lett, lehetőség szerint Fertő-tavi ponttyal helyettesítik.

ELKÉSZÍTÉSE:
A szokásos módon halászlét főzünk. Az alaplébe belefőzzük a halszeleteket, az előre hagymás zsíron lesütött savanyú káposztát, és a külön megfőzött nagyszemű babot. Összeforraljuk, tejszínnel dúsítjuk.

Tálaláskor csomborlevelet szórunk rá.



halászlé , pontyfilé , belsőség , savanyú káposzta , bab , vöröshagyma , mangalicazsír , csombor , tejszín