Bausz Gyula (Vadászkürt étterem) receptje
2020. november 30.- 5 adag halászlé
- 50 dkg ponty filézve, irdalva
- 10 dkg belsőség
- 25 dkg savanyú káposzta
- 15 dkg nagyszemű bab (pl. Zalán)
- vöröshagyma, mangalicazsír, tejszín, csombor
A recept eredetije csíkos káposzta néven ismert, amelyet csíkhallal készítettek, tejfölösen. Mivel a csíkhal védett lett, lehetőség szerint Fertő-tavi ponttyal helyettesítik.
ELKÉSZÍTÉSE:
A szokásos módon halászlét főzünk. Az alaplébe belefőzzük a halszeleteket, az előre hagymás zsíron lesütött savanyú káposztát, és a külön megfőzött nagyszemű babot. Összeforraljuk, tejszínnel dúsítjuk.
halászlé , pontyfilé , belsőség , savanyú káposzta , bab , vöröshagyma , mangalicazsír , csombor , tejszín