Segal Viktor receptje
2021. július 5.- 60 dkg ponty vagy más fehér húsú hal, bőr és szálka nélkül
- 6-7 dl semleges olaj (lábostól függően, de lepje el a halfiléket)
- 4 fej lila hagyma, 1/2 cm-es karikákra vágva
- 8 db cukkinivirág a cukkinivel együtt
- só, frissen őrölt fekete bors
A TEMPURA
HOZZÁVALÓK:
- 2 db egész tojás
- 3 dl jeges víz
- 10 dkg szitált búzaliszt
- 10 dkg kukoricakeményítő
SZÓJAMÁRTÁS
HOZZÁVALÓK:
- 1 szál újhagyma zöldje, apróra vágva
- 1/2 db lime leve
- 1 dl light szójaszósz
- 1 tk reszelt gyömbér
- friss chili ízlés szerint
A tempura hozzávalóit alaposan keverjük el és felhasználásig tartsuk hűtőben. A ropogós állag eléréséhez elengedhetetlen a jéghideg víz és a nem túl forró olaj.
A cukkinivirág belsejéből eltávolítjuk a bibét: ujjunkkal óvatosan a virág belsejébe nyúlva egy mozdulattal letörhetjük a bibét. Ezután eltávolítjuk a cukkini szárának kemény végét is.
4-5 perc alatt kisütjük a zöldségeket és a halcsíkokat.
A szójamártáshoz az alapanyagokat összekeverjük.
TÁLALÁS:
A sült halat és a zöldségeket halmozzuk a tányérra. Kis tálkában helyezzük mellé a szójamártást.
ponty , olaj , cukkini , lila hagyma , tojás , liszt , kukoricakeményítő , újhagyma , lime , gyömbér , szójaszósz , chili