Receptek

Pontyfilé tempuraliszttel, sült cukkinivirággal és lila hagymával

Segal Viktor receptje

2021. július 5.
  • 60 dkg ponty vagy más fehér húsú hal, bőr és szálka nélkül
  • 6-7 dl semleges olaj (lábostól függően, de lepje el a halfiléket)
  • 4 fej lila hagyma, 1/2 cm-es karikákra vágva
  • 8 db cukkinivirág a cukkinivel együtt
  • só, frissen őrölt fekete bors

A TEMPURA
HOZZÁVALÓK:

  • 2 db egész tojás
  • 3 dl jeges víz
  • 10 dkg szitált búzaliszt
  • 10 dkg kukoricakeményítő

SZÓJAMÁRTÁS
HOZZÁVALÓK:

  • 1 szál újhagyma zöldje, apróra vágva
  • 1/2 db lime leve
  • 1 dl light szójaszósz
  • 1 tk reszelt gyömbér
  • friss chili ízlés szerint
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A tempura hozzávalóit alaposan keverjük el és felhasználásig tartsuk hűtőben. A ropogós állag eléréséhez elengedhetetlen a jéghideg víz és a nem túl forró olaj.

A halat két cm széles csíkokra felszeleteljük.


A cukkinivirág belsejéből eltávolítjuk a bibét: ujjunkkal óvatosan a virág belsejébe nyúlva egy mozdulattal letörhetjük a bibét. Ezután eltávolítjuk a cukkini szárának kemény végét is.

Az olajat 170 ˚C-ra melegítjük: akkor tökéletes hőfokú, ha gyöngyözik a hal körül.


4-5 perc alatt kisütjük a zöldségeket és a halcsíkokat.

A szójamártáshoz az alapanyagokat összekeverjük.

TÁLALÁS:

A sült halat és a zöldségeket halmozzuk a tányérra. Kis tálkában helyezzük mellé a szójamártást.


ponty , olaj , cukkini , lila hagyma , tojás , liszt , kukoricakeményítő , újhagyma , lime , gyömbér , szójaszósz , chili

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra