A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Levendulás szőkecsokoládé-mousse

Gyurik Gábor receptje

2020. augusztus 6.

TÉSZTA
HOZZÁVALÓK:

  • 47 g tojásfehérje (1 db nagyobb tojásból)
  • 28 g kristálycukor
  • 28 g porcukor
  • 28 g mandulaliszt
  • 22 g liszt
  • 1 ek levendulavirág

KÖRTEZSELÉ
HOZZÁVALÓK:

  • 100 g körtepüré
  • 1,2 g pektin
  • 4 g porcukor
  • 10,8 g zselatin

CSOKOLÁDÉMOUSSE
HOZZÁVALÓK:

  • 96 g csokoládé
  • 1,8 g zselatin
  • 144 g tejszínhab
  • 52 g tejszín
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

TÉSZTA ELKÉSZÍTÉSE:
A vajat felmelegítjük, és 100-110 °C környékén tartjuk 5-10 percig. A többi hozzávalót egy keverőtálban összekeverjük, majd a vajat is hozzácsurgatjuk még melegen.

Sütőpapírral kibélelt sütőlemezre kenjük kb. 1,5-2 cm vastagon, 180 °C-on 10-15 percig sütjük.

KÖRTEZSELÉ ELKÉSZÍTÉSE:
A pürét felmelegítjük a porcukorral és a pektinnel. Visszahűtjük 60 °C-ig, és hozzáadjuk a beáztatott zselatint. Sütőlemezre vagy formákba töltjük megfelelő vastagságúra, hagyjuk kihűlni, megdermedni.

CSOKOLÁDÉMOUSSE ELKÉSZÍTÉSE:
A tejszínt felmelegítjük, hozzáadjuk a beáztatott zselatint, csomómentesre keverjük.

A tejszínt még melegen ráöntjük a csokoládéra, így olvasztjuk meg, egyneműsítjük.

Ha visszahűlt, lazítjuk a tejszínhabbal, majd habzsákba töltjük.

ÖSSZEÁLLÍTÁSA:
A tésztát és a körtezselét egyforma méretűre kiszúrjuk, formába tesszük, majd rányomjuk a csokoládéhabot.

Hűtőszekrényben megdermesztjük, ezután eltávolíthatjuk róla a formákat.


csokoládé , mandulaliszt , tojás , porcukor , levendulavirág , pektin , zselatin , körtepüré , tejszínhab , tejszín

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra