Gyurik Gábor receptje
2020. augusztus 6.TÉSZTA
HOZZÁVALÓK:
- 47 g tojásfehérje (1 db nagyobb tojásból)
- 28 g kristálycukor
- 28 g porcukor
- 28 g mandulaliszt
- 22 g liszt
- 1 ek levendulavirág
KÖRTEZSELÉ
HOZZÁVALÓK:
- 100 g körtepüré
- 1,2 g pektin
- 4 g porcukor
- 10,8 g zselatin
CSOKOLÁDÉMOUSSE
HOZZÁVALÓK:
- 96 g csokoládé
- 1,8 g zselatin
- 144 g tejszínhab
- 52 g tejszín
TÉSZTA ELKÉSZÍTÉSE:
A vajat felmelegítjük, és 100-110 °C környékén tartjuk 5-10 percig. A többi hozzávalót egy keverőtálban összekeverjük, majd a vajat is hozzácsurgatjuk még melegen.
KÖRTEZSELÉ ELKÉSZÍTÉSE:
A pürét felmelegítjük a porcukorral és a pektinnel. Visszahűtjük 60 °C-ig, és hozzáadjuk a beáztatott zselatint. Sütőlemezre vagy formákba töltjük megfelelő vastagságúra, hagyjuk kihűlni, megdermedni.
CSOKOLÁDÉMOUSSE ELKÉSZÍTÉSE:
A tejszínt felmelegítjük, hozzáadjuk a beáztatott zselatint, csomómentesre keverjük.
Ha visszahűlt, lazítjuk a tejszínhabbal, majd habzsákba töltjük.
ÖSSZEÁLLÍTÁSA:
A tésztát és a körtezselét egyforma méretűre kiszúrjuk, formába tesszük, majd rányomjuk a csokoládéhabot.
csokoládé , mandulaliszt , tojás , porcukor , levendulavirág , pektin , zselatin , körtepüré , tejszínhab , tejszín