Receptek

Hűs articsókaleves cseresznyével és grízgnocchival

Litauszki Zsolt receptje

2020. július 17.
  • 1 kg articsóka
  • 5 dkg fehér hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 1 l húsleves
  • 2 dl joghurt
  • 1 szál kakukkfű
  • 1 szál bazsalikom
  • 10 dkg cseresznye
  • 2 db citrom
  • só, bors ízlés szerint

GRÍZGNOCCHI
HOZZÁVALÓK:

  • 2,5 dl tej
  • 50 g gríz
  • 10 g vaj
  • 1 db apró tojás
  • 10 g parmezán
  • 2 cl olívaolaj
  • só, bors ízlés szerint

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
Az articsókát külső leveleitől megtisztítjuk, a szárát is meghámozzuk, és citromos vízbe tesszük. Olívaolajon megpároljuk a hagymákat, majd az articsókát, ízesítjük a fűszerekkel, és felöntjük az alaplével. Ezt követően felforraljuk, beletesszük a joghurtot, utána összemixeljük és átszűrjük. Egy éjszakára hűtőbe helyezzük.

GRÍZGNOCCHI ELKÉSZÍTÉSE:
A grízt tejjel, vajjal, sóval, borssal felforraljuk, és főzzük pár percet. Egy lapos edénybe frissentartó fóliával betakarva hűtjük, míg kézmeleg nem lesz, és belekeverjük a tojást és a parmezánt. Tálaláskor formázzuk, és kevés olívaolajon körbepirítjuk.




articsóka , bazsalikom , kakukkfű , fehér hagyma , fokhagyma , olívaolaj , húsleves , joghurt , cseresznye , citrom , vaj , gríz , tej , tojás , parmezán

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra