Restaurante o Brasileiro (Mertola) receptje
2020. augusztus 6.- 2 db tisztított fogoly
- 1 nagy fej hagyma
- 4 db egész fokhagyma
- 6 db babérlevél
- 12 szem fekete bors
- 1 pohár fehérbor
- 1/4 pohár ecet
- 2 pohár húsalaplé
- olívaolaj
- kakukkfű
- só, bors
A foglyot sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük, olívaolajon kis kérget sütünk rá.
Kivesszük a serpenyőből, és ugyanabban az olajban átpirítjuk a hagymát és a kissé összetört fokhagymákat.
Sózzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, az egész borsokat, hozzáöntjük a bort, és néhány perc alatt visszaforraljuk. Hozzáadjuk az ecetet és az alaplevet, majd felforraljuk.
Szálakra szedjük a húst és a saját levével tálaljuk.
fogoly , hagyma , fokhagyma , babérlevél , fehérbor , húsalaplé , ecet , olívaolaj , kakukkfű