Receptek

Crêpe Suzette Anger Zsolt tálalásában

Anger Zsolt receptje

2025. június 8.

20 g cukor


3 db tojás


1,5 db kezeletlen narancs leve és reszelt héja


240 ml tej


80 g kiforralt, tisztított vaj


1 csipet só


40 g cukor


1 dl rum


vaj a sütéshez




ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A cukrot, a tojásokat és a sót habverővel eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a lisztet, utána a tejet, és legvégül az olvasztott vajat. Hagyjuk állni 10 percig.

Egy serpenyőt közepes hőfokon felhevítünk, majd kevés vajon vékony palacsintákat sütünk a tésztából. Ezután a serpenyőbe öntjük a narancslevet és -héjat 40 gramm cukorral, és felforraljuk. Megforgatjuk a keverékben a kisütött palacsinákat, majd tányérra halmozzuk (hajtogathatjuk is, de így jobban megbújik a palacsinták között a mártás).

Egy kisebb edényben felforrósítjuk a rumot, a palacsintákra öntjük, és gyors (de óvatos) mozdulattal meggyújtjuk. Az alkohol elpárolog, a rum íze a mártáshoz simul, a cukortartalma pedig enyhén karamellizálódik.

Igazi ünnepi desszert.

Kapcsolódó cikkek