Az Opium étterem receptje
2024. augusztus 19.Pác és hús:
4 ek osztrigaszósz
2 ek halszósz
2 ek cukor
2 ek szezámolaj
2 ek olaj
1 kk bors
2 kk tengeri só
1 kg császárhús
Szósz Hozzávalók:
1000 ml víz
180 ml halszósz
100 ml rizsecet
145 g cukor
3 kk aprított fokhagyma és csili
Köret Hozzávalók:
fejes saláta, perilla, karalábé, répa, koriander – ízlés szerint
500 g bun rizstészta
Tegyük a pác alapanyagait egy tálba, keverjük össze. Szeleteljük hajszálvékonyra a húst, daraboljuk 5 centis egységekre és tegyük a pácba. Hagyjuk benne állni fél órát. 180 fokos sütőben süssük addig, míg aranybarna lesz.
A bun rizstésztát tegyük a forrásban lévő vízbe, és hagyjuk a vízben addig, amíg puha lesz. Ügyeljünk rá, hogy ne főzzük túl, akkor jó, ha rugalmas marad az állaga. Keverjük össze a szósz alapanyagait egy tálban.
A saláta- és perillaleveleket göngyöljük össze, majd vágjuk félcentis csíkokra. A koriandert csokorba fonva szeleteljük fel tetszés szerint, a répát és a karalábét pedig csíkokra.
Tálalás: Tegyük egy mély tálban alulra a tésztát, körbe a zöldségeket, a húst pedig középre. A szószt egy kis tálkában kínáljuk mellé.
Opium , Bun cha , indokína , indokína ízei