Receptek

Báránysült tüdős táskával és karalábépürével

Vidák Zoltán receptje

2020. július 25.

BÁRÁNYSÜLT
HOZZÁVALÓK:

  • 1 db báránylapocka kicsontozva
  • 4-5 mentalevél
  • 2 szál rozmaring
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 ek olívaolaj

TÜDŐS TÁSKA
HOZZÁVALÓK:

  • 400 g lisztes burgonya főve, áttörve
  • 100 g liszt
  • 1 db egész tojás
  • só, szerecsendió

TÖLTELÉKE
HOZZÁVALÓK:

  • 200 g főtt báránytüdő
  • 100 g császárszalonna
  • 5-6 szál medvehagyma

KARALÁBÉPÜRÉ
HOZZÁVALÓK:

  • 1 db nagyobb karalábé, hámozva, összekockázva
  • 200 ml tej
  • 50 g vaj

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

BÁRÁNYSÜLT ELKÉSZÍTÉSE:
A zöld fűszereket apróra vágjuk a fokhagymával, olívaolajon megpirítjuk, majd a báránylapockára dörzsöljük. Egy napig a hűtőben pihentetjük. Másnap sózzuk, forró serpenyőben kérget sütünk rá, és 85 °C-os sütőbe rakjuk: kb. 4 óra alatt elkészül.

TÜDŐS TÁSKA ÉS TÖLTELÉKE ELKÉSZÍTÉSE:

A báránytüdőt, szalonnát apró kockára vágva a medvehagymával együtt lepirítjuk. Összegyúrjuk a tésztát, kinyújtjuk, derelyevágóval 5 centiméteres kockákra vágjuk. A közepébe halmozzuk a tölteléket, a tojásfehérjével lekent széleket átlósan összehajtjuk. Olívaolajban ropogósra sütjük mindkét oldalát.

KARALÁBÉPÜRÉ ELKÉSZÍTÉSE:
A karalábét a sós tejben puhára főzzük, majd összeturmixoljuk a vajjal.

TÁLALÁS:
Két kanál pürét helyezünk a tányérra, közé jön a derelye, ráhelyezzük a szeletelt báránysültet, és néhány kisebb forrázott karalábélevéllel díszítjük.


burgonya , szalonna , mentalevél , rozmaring , fokhagyma , olívaolaj , báránylapocka , szerecsendió , liszt , tojás , tej , vaj , báránytüdő , karalábé , császárszalonna , medvehagyma

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra