Segal Viktor receptje
2021. január 8.- 4 db kicsontozott csirkecomb
- 2 db tojás
- 10 dkg liszt
- 3 db száraz péksütemény darált morzsája
- 5 dl napraforgóolaj
A REMOULADE MÁRTÁSHOZ:
- 250 ml (1 pohár) majonéz
- 1 db kemény tojássárgája
- 2 db kisméretű csemegeuborka
- 1 tk friss metélőhagyma
- 1 tk friss petrezselyem
- 1 tk tárkony
- 1 tk turbolya
- 1 ek kapribogyó
- 1 db szardella, apróra vágva (elhagyható)
A csirkét besózzuk. Először a lisztbe forgatjuk, majd a kicsit felvert egész tojásba, végül a prézlibe. Éppen csak betakarjuk vele a tojásos csirkedarabokat. Elég rá annyi morzsa, amennyi a saját súlyától ráragad. Olajban közepes lángon többször megforgatva kisütjük. Ha beleszúrunk a húsba, és már nem gyöngyözik, akkor jó.
csirkecomb , tojás , liszt , morzsa , napraforgóolaj , majonéz , csemegeuborka , tárkony , metélőhagyma , petrezselyem , turbolya , kapribogyó , szardella