Receptek

Gyömbéres kacsaleves

Pohner Ádám receptje

2023. január 28.

2 kg kacsaaprólék (farhát, csontok, szárny)


3 liter csirkealaplé


2 db vöröshagyma


1 db fokhagyma


1 db sárgarépa


1 db fehérrépa


4 szál angolzeller


20 dkg gyömbér hámozva


3-4 löttyintésnyi METRO CHEF szójaszósz


2 db csillagánizs


2 db METRO CHEF egész fahéj


1 db csili


1,5 ek só


70 g

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Időigényes

A kacsaaprólékot 200 fokon 25-30 percig sütjük, hogy aranybarnára piruljon. A fölösleges zsírt leöntjük róla. Egy lábasba tesszük, felengedjük a csirkealaplével (egy-két decit öntsünk a tepsibe is, amiben sütöttük, hogy feloldjuk vele az értékes pörcöket), óvatosan sózzuk, és lassan, gyöngyözve kb. 3 órán át főzzük.


1,5 óra után zöldségekkel és fűszerekkel gazdagítjuk a levet, amihez a hagymákat és a fűszereket félbevágjuk, száraz serpenyőben megpirítjuk. Betétnek hajszálvékony répa-julienne-t, gőzölt pak choit tálaljunk friss gyömbérrel kiegészítve, de gazdagíthatjuk rizstésztával, korianderrel, csilivel is.

gyömbér , kacsa