A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Pirított kacsamell majoránnás kölessel és ropogós reteksalátával

Gyurik Gábor receptje

2020. augusztus 7.
  • 2-2,2 kg friss kacsamell
  • 5 dkg vaj
  • 40 dkg köles
  • 1 kisebb csokor majoránna
  • 4 szál kakukkfű
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 fej salotta hagyma
  • 1/2 dl extra szűz olívaolaj
  • 1 csomag hónapos retek
  • 2 ek fehér balzsamecet
  • 1 ek mustár
  • só, őrölt bors

ADAG: 10 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A kacsamelleket megtisztítjuk, leöblítjük, leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk.

Felhevített száraz serpenyőben a kakukkfűvel és a fokhagymával, bőrös felével kezdve megsütjük.

Tálalás előtt 5-6 percig pihentetjük.

A salotta hagymát finomra vágjuk, a vajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a kölest, sózzuk, és felöntjük alaplével. 10-15 perc alatt puhára főzzük. Ha elkészült, frissen vágott majoránnával ízesítjük.

A retket megmossuk, vékonyra szeleteljük, és meglocsoljuk az ecet-olaj-mustár keverékkel.


kacsamell , vaj , köles , majoránna , kakukkfű , fokhagyma , hagyma , olívaolaj , hónapos retek , balzsamecet , mustár

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra