Széll Tamás receptje
2020. augusztus 1.ZÖLDALMA-LEVES
HOZZÁVALÓK:
- 6 db zöld alma
- 10 dkg zöld színű, érett édesköményszár
- 4 szál koriander
- 2 szál bazsalikom
- 3 dl lime-lé
- 5 szem fekete bors
- 3 szem szegfűszeg
- csipetnyi durvára tört fahéj
- 6 dl fehérbor (Királyudvar Furmint Sec 2007)
KRUTON
HOZZÁVALÓK:
- 1/4 db jó minőségű tósztkenyér, héj nélkül
- 20 dkg vaj
PISZTRÁNG
HOZZÁVALÓK:
- 1 db pisztráng (kb. 400 g)
- 4 ek olívaolaj
A borból bors, fahéj, szegfűszeg hozzáadásával redukciót készítünk.
A tósztkenyeret 5×5 mm-es kockára vágjuk, viszonylag sok habzó vajon aranyszínűre pirítjuk.
PISZTRÁNG ELKÉSZÍTÉSE:
A pisztrángot filézzük, a bőrét és a szálkákat eltávolítjuk. 60 grammos érméket vágunk, ezeket kevés olívaolajjal vákuumozzuk,
TÁLALÁS:
A mélytányér aljára kerül az almakocka, körbeöntjük kevés almalevessel, az almára helyezzük a pisztrángot. Meghintjük krutonnal, és ha sikerül pisztrángkaviárt szerezni, ebből is adunk egy keveset a tetejére.
zöld alma , édesköményszár , koriander , bazsalikom , lime-lé , vaj , szegfűszeg , fahéj , fehérbor , tósztkenyér , pisztráng , olívaolaj