Varjú Viktor receptje
2019. április 18.Spárgavelouté
Hozzávalók:
- 50 g póréhagyma
- 70 g vaj
- 2 csokor spárga
- 1 l csirkeleves
- 1 csipet fehérbors
- 100 g tejszín
Zöldségek
Hozzávalók:
- 50 g vaj
- 100 g karalábé
- 100 g új sárgarépa
- 100 g héjas zöldborsó
- spárgafejek
Bécsi specli
Hozzávalók:
- 300 g liszt
- 0,4 g szerecsendió
- 7 g só
- 1 g fehérbors
- 230 g tejföl
- 210 g egész tojás (kb. 4 db)
- 50 g tojássárgája (kb. 2 db)
Spárgavelouté elkészítése:
A spárgát megtisztítjuk, a fejeket félretesszük. A póréhagymát karikákra vágjuk, vajon megdinszteljük, hozzáadjuk a spárgatörzseket, felöntjük a csirkelevessel és megfőzzük. Hozzáadjuk a tejszínt, majd turmixoljuk, végül leszűrjük.
Zöldségek elkészítése:
A zöldségeket hasábokra vágjuk, vajon megpároljuk, majd felengedjük a spárga veloutéval. Tálalás előtt tojássárgájával dúsítjuk, petrezselyemmel vagy turbolyával megszórjuk. (A levesbe bármilyen zöldséget tehetünk, a képen kucsmagomba szerepel.)
Bécsi specli elkészítése:
A hozzávalókat összekeverjük és jól összedolgozzuk. A tésztát lobogó, forró, sós vízbe szaggatjuk, majd kevés olvasztott vajon átforgatjuk.
zöldborsó , karalábé , sárgarépa , fehérbors , tejszín , spárga , póréhagyma