Jahni László a Kistücsök Étterem séfjének receptje
2023. március 5.
8 dkg kelbimbó
30 dkg tisztított csicsóka 1-1 db sárga- és fehérrépa 1 szál póréhagyma
1⁄2 fej vöröshagyma
pici szójaszósz
1 csomag petrezselyem só, egész bors
A megtisztított zöldségeket – a csicsóka kivételével – 220 fokos sütőben, rácson (hogy a levük le tudjon csöpögni) kb. 15-20 percig sütjük, majd 1 liter vízzel, 2-3 órán át csendesen főzzük. Sóval, borssal, pet- rezselyemmel és szójaszósszal ízesítjük. Amikor elkészült, leszűrjük.
A csicsókát egészben, 150 fokon 10 percig elősütjük, majd apró kockákra vágjuk és serpenyőben, pici étolajon lepirítjuk. Tálalásnál a tányér aljába halmozzuk, megszórjuk friss petrezselyemmel és felöntjük a zöldséglevessel.