A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Roston sült jércemell és kacsamáj vargányatortával

Kovács Sándor és Kecskeméti Krisztián receptje

2021. március 22.

VARGÁNYATORTA
HOZZÁVALÓK:

  • 20 dkg vargánya
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 3 cl napraforgóolaj
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 mk szódabikarbóna
  • 3 g vaj
  • 3 g liszt
  • 1,5 l tej
  • 2 db egész tojás
  • 3 db tojássárgája
  • 1,2 dl tejszín
  • őrölt bors

MEDVEHAGYMASZÓSZ
HOZZÁVALÓK:

  • 15 dkg medvehagyma
  • 3 dkg vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 2 cl olívaolaj
  • 1 mk kristálycukor
  • 1,5 dkg keményítő
  • 1 dl tej
  • só, őrölt bors

JÉRCEMELL ÉS KACSAMÁJ
HOZZÁVALÓK:

  • 40 dkg jércemell
  • 40 dkg kacsamáj
  • 8 cl dióolaj
  • só, frissen őrölt bors

SALÁTA
HOZZÁVALÓK:

  • 5 dkg uborka
  • 10 dkg koktélparadicsom
  • 1 db zöldhagyma
  • 1/2 fej jégsaláta
  • 5 dkg piros retek
  • 3 dkg lila hagyma
  • maldon só, őrölt bors, fehérborecet, szőlőmagolaj
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

VARGÁNYATORTA ELKÉSZÍTÉSE:
A szeletelt gombát a finomra vágott hagymán megdinszteljük, a fűszerekkel és a petrezselyemzölddel együtt. Addig pirítjuk, míg a víztartalmát el nem veszíti. A vajból, a lisztből és a tejből besamelt készítünk, hozzáadjuk a gombát, mikor már nem forró, akkor belekeverjük a tejszínnel eldolgozott tojásokat, és folpackkal kibélelt formában vízgőzön kipároljuk.

MEDVEHAGYMASZÓSZ ELKÉSZÍTÉSE:

A vaj felén és olívaolajon a vöröshagymát, fokhagymát, medvehagymát megdinszteljük. Beletesszük a cukrot, a fűszereket, majd hozzáadunk 1,5 dl vizet, és beletesszük a szódabikarbónát (a színmegtartás miatt).
Kb. 5 percig forraljuk, majd mixeljük.
Keményítővel sűrítjük, és a vaj másik felével lágyítjuk, selymesítjük.

JÉRCEMELL ÉS KACSAMÁJ ELKÉSZÍTÉSE:
8szor 50 gramm jércemellet vágunk, és ugyanígy 8szor 50 gramm kacsamájat. Sütés előtt fűszerezzük, majd dióolajon közepes hőfokon lassan sütjük (a májat rozéra).

SALÁTA ELKÉSZÍTÉSE:

A saláta alapanyagait tetszőleges formákra vágjuk, majd tálaláskor fűszerezzük, ecettel, olajjal ízesítjük.

TÁLALÁS:
Két adag hagyományosan készített jázminrizst medvehagymás olajjal halványzöld színűre keverünk.
A gombatortából talapzatként egy szélesebb szeletet vágunk, ráhelyezzük a melleket és a májakat, bevonjuk a medvehagymamártással, mellétesszük a formázott rizst és kis tálkában az ízesített salátát.



vargánya , vöröshagyma , petrezselymzöld , szódabikarbóna , vaj , liszt , tej , tojás , napraforgóolaj , tejszín , fokhagyma , medvehagyma , keményítő , jércemell , kacsamáj , dióolaj , uborka , koktélparadicsom , jégsaláta , piros retek , zöldhagyma , lila hagyma , szőlőmagolaj , fehérborecet

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra