Receptek

Szürkeharcsatatár kapros-citromos burgonyával

Tivadar György receptje

2020. december 4.
  • 30 dkg friss szürkeharcsafilé
  • 10 dkg kápia paprika
  • 30 dkg burgonya
  • 1 db citrom
  • 1 dl extraszűz olívaolaj
  • 1 db citromnád
  • 3 dkg friss gyömbér
  • 1 cs friss kapor
  • 1 db fekete retek
  • 1 dk friss koriander
  • 1 tk szezámolaj
  • só, bors

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A megpucolt, darabolt burgonyát sós, forrásban lévő vízben leforrázzuk, majd jeges vízben hirtelen lehűtjük,
és leszárítjuk.

A fekete retket vékony csíkokra vágjuk, keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a burgonyát, a kockákra vágott kápia paprikát, majd reszelt citromhéjat, frissen vágott kaprot, sót, borsot és néhány csepp olívaolajat teszünk hozzá.

A harcsát fél órára a fagyasztóba rakjuk dermedni, hogy könnyebben tudjuk darabolni. Utána apró, kb. 0,5 cm-es darabokra vágjuk és keverőtálba tesszük.

A citromnádat és a gyömbért nagyon apróra vágjuk, a koriandert szeleteljük, hozzáadjuk a szezámolajat, az extraszűz olaj másik felét, sót és frissen őrölt fekete borsot, és összekeverjük a hallal.


szürkeharcsafilé , kápia paprika , burgonya , citrom , olívaolaj , citromnád , gyömbér , kapor , fekete retek , koriander , szezámolaj