Receptek

Babos lecsó csípős kolbásszal

Tivadar György receptje

2020. augusztus 31.
  • 60 dkg fejtőbab (pucolva)
  • 5 db paradicsom
  • 5 db lecsópaprika
  • 15 dkg színes koktélparadicsom
  • 1 szál csípős kolbász
  • 3 db vöröshagyma
  • 15 dkg füstölt zsírszalonna
  • 1 cs friss petrezselyem
  • 3 db babérlevél
  • 3 ek fűszerpaprika
  • só, fekete bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A tisztított babot hideg, sós, babérleveles vízben, alacsony lángon lassan megfőzzük, ügyelve arra, hogy ne készüljön túl, majd leszűrjük és hagyjuk kihűlni.

Klasszikus lecsót készítünk.


A kiolvasztott szalonna zsírján a szeletelt hagymát lassan karamellizáljuk, hozzáadjuk a karikákra vágott kolbászt, és együtt pirítjuk, amíg a kolbász is ki nem engedi a színét.

A tűzről lehúzva megszórjuk fűszerpaprikával, hozzáadunk egy kis vizet, majd a darabolt paprikát.

Kb. 10 perc forralás után beletesszük a cikkekre vágott paradicsomot és az előfőzött babot, az utolsó pillanatban pedig a szeletelt koktélparadicsomokat és a frissen vágott petrezselymet.


fejtőbab , paradicsom , lecsópaprika , koktélparadicsom , csípős kolbász , vöröshagyma , füstölt zsírszalonna , petrezselyem , babérlevél , fűszerpaprika