Tivadar György receptje
2020. augusztus 31.- 60 dkg fejtőbab (pucolva)
- 5 db paradicsom
- 5 db lecsópaprika
- 15 dkg színes koktélparadicsom
- 1 szál csípős kolbász
- 3 db vöröshagyma
- 15 dkg füstölt zsírszalonna
- 1 cs friss petrezselyem
- 3 db babérlevél
- 3 ek fűszerpaprika
- só, fekete bors
A tisztított babot hideg, sós, babérleveles vízben, alacsony lángon lassan megfőzzük, ügyelve arra, hogy ne készüljön túl, majd leszűrjük és hagyjuk kihűlni.
A kiolvasztott szalonna zsírján a szeletelt hagymát lassan karamellizáljuk, hozzáadjuk a karikákra vágott kolbászt, és együtt pirítjuk, amíg a kolbász is ki nem engedi a színét.
A tűzről lehúzva megszórjuk fűszerpaprikával, hozzáadunk egy kis vizet, majd a darabolt paprikát.
Kb. 10 perc forralás után beletesszük a cikkekre vágott paradicsomot és az előfőzött babot, az utolsó pillanatban pedig a szeletelt koktélparadicsomokat és a frissen vágott petrezselymet.
fejtőbab , paradicsom , lecsópaprika , koktélparadicsom , csípős kolbász , vöröshagyma , füstölt zsírszalonna , petrezselyem , babérlevél , fűszerpaprika