Receptek

Tőkehal, mogyorós céklasaláta

Tivadar György receptje

2020. július 28.

HAL
HOZZÁVALÓK:

  • 60 dkg tőkehal

SALÁTA
HOZZÁVALÓK:

  • 40 dkg angol zeller
  • 40 dkg cékla
  • 10 dkg földimogyoró
  • 10 levél friss koriander
  • 0,1 dl bergamottolaj

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

HAL ELKÉSZÍTÉSE:
A szálkátlanított tőkehalat bőrös felén közepes lángon olajban megsütjük.

Amikor majdnem teljesen átsült, átfordítjuk, és a hasi oldalon hagyjuk fél percet pihenni.

SALÁTA ELKÉSZÍTÉSE:
A nyers céklát és az angol zellert nagyon vékonyra vágjuk, keverőtálba rakjuk, szórunk rá pörkölt mogyorót, friss korianderlevelet, bergamottolajat.

Sózzuk, és néhány percre gőzfürdőre rakjuk, hogy átmelegedjen.






cékla , tőkehal , angolzeller , pörkölt földimogyoró , koriander , bergamottolaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra