Valoryz receptje
2025. október 7.- 165 ml víz
- 80 g rizsliszt
- 40 g porcukor
- 10 g keményítő
- Töltelék:
- 100 g gesztenyepüré
- 4 ml szezámolaj
- 0,5 db narancshéj
- 0,25 rúd vaníliarúd
Egy lábosban keverd össze a rizslisztet, a porcukrot és a vizet. Főzd folyamatos keverés mellett, amíg összeáll, ezt követően további két percig közepes lángon szikkaszd a tésztát, majd hagyd kihűlni. A töltelék hozzávalóit keverd össze és tedd a hűtőbe.
Miután kihűlt, keményítővel szórva nyújtsd ki a tésztát és szaggasd ki. A kis golyókká gyúrt tölteléket tedd a kiszaggatott tésztába és formázz belőle gombócokat. Forralj vizet egy nagyobb edényben, az elkészített rizsgolyókat tedd bele egy bambuszpárolóba és főzd 6 percig.
mochi golyó , japán , desszert