Receptek

Vargányakrémmel töltött ravioli, sült hegyi sajttal

Pohner Ádám (Iszkor) receptje

2025. január 11.

Vargányaduxelles

Hozzávalók:

5 db salottahagyma

5 gerezd fokhagyma

1 kg tisztított vargánya

2 dl fehérbor

1 köteg petrezselyem

só, bors


Tészta

Hozzávalók:

1 db tojássárgája

1 egész tojás

450g pizzaliszt

ADAG: 4 főre

Vargányaduxelles


Elkészítése: A hagymákat finomra vágjuk, kevés olajon megpároljuk, majd a brunoise-ra vágott gombákkal és a borral készre pároljuk. Petrezselyemmel, sóval, borssal ízesítjük, hagyjuk kihűlni és betöltjük a tésztába.


Tészta


Elkészítése: A hozzávalókból tésztát gyúrunk, vékonyra nyújtjuk, és a kívánt formára vágjuk.


Sült sajt


Elkészítése: Érlelt sajtot (pl. Sándor Tamás hegyi sajtját) vékonyan lereszelünk, 180 fokos sütőben 5-10 perc alatt ropogósra sütjük.

Iszkor , Mályinka , Bib Gourmand

Kapcsolódó cikkek