Pohner Ádám (Iszkor) receptje
2025. január 11.Vargányaduxelles
Hozzávalók:
5 db salottahagyma
5 gerezd fokhagyma
1 kg tisztított vargánya
2 dl fehérbor
1 köteg petrezselyem
só, bors
Tészta
Hozzávalók:
1 db tojássárgája
1 egész tojás
450g pizzaliszt
só
Vargányaduxelles
Elkészítése: A hagymákat finomra vágjuk, kevés olajon megpároljuk, majd a brunoise-ra vágott gombákkal és a borral készre pároljuk. Petrezselyemmel, sóval, borssal ízesítjük, hagyjuk kihűlni és betöltjük a tésztába.
Tészta
Elkészítése: A hozzávalókból tésztát gyúrunk, vékonyra nyújtjuk, és a kívánt formára vágjuk.
Sült sajt
Elkészítése: Érlelt sajtot (pl. Sándor Tamás hegyi sajtját) vékonyan lereszelünk, 180 fokos sütőben 5-10 perc alatt ropogósra sütjük.