Receptek

Tejberizs

Erhardt Zoltán és Piros György receptje

2020. július 22.
  • 200 g kerek szemű rizs
  • 200 ml víz
  • 1 l tej
  • 150 g kristálycukor
  • 1 db lime héja
  • 1 dl frissen préselt narancslé
  • 1 db vaníliarúd
  • 100 g vaj
  • 30 g pirított tökmag
  • 1 levél menta
  • friss eper

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb
Az olvasztott vajon a rizsszemeket megfuttatjuk, majd először vízzel felöntjük. A tejet folyamatosan adagoljuk hozzá, közepes láng mellett. Kristálycukorral, reszelt lime-héjjal és narancslével, vaníliarúd kikapart belsejével ízesítjük. A megpuhult, készre főtt rizst langyosra hűtjük. Friss eperrel és mentával, pirított tökmaggal díszítjük.




rizs , eper , tejszín , lime héja , narancslé , vaj , vaníliarúd , pirított tökmag , menta levél