receptje
2012. február 16.30 dkg sült sertéshús
3 db kemény tojás
2 db kis ecetes uborka vagy apró kockákra vágott savanyúkáposzta-torzsa
5 db nagyobb savanyúkáposzta-levél
2 db tojásból készült francia majonéz
2 dl tejföl
FRANCIA MAJONÉZHOZZÁVALÓK:
2 db tojássárgája
2 dl olaj
1 kk mustár
1 kk porcukornéhány csepp citromlésó
A húst, a tojást meg az uborkát, esetleg helyette a káposzta torzsáját, ereit apróra vágva összekeverjük, és 2 evőkanál, tejföllel hígított majonézzel "kötjük". A káposztalevelek erét kiszedjük, a leveleket 4×4 cm-es kockákra vágjuk, és mindegyikbe diónyi húsvagdalékot csomagolunk. Az apró megtöltött káposztákat egymás mellé fektetjük, és tálalás előtt a maradék mártással leöntjük.
ELKÉSZÍTÉSE:
A tojások sárgájába habverővel, először cseppenként, majd vékony sugárban belekeverjük az olajat. Amikor már vajkeménységűvé vált, az ízesítőket belekeverjük.
F. Nagy Angéla receptjét Vass Ildikó, a MezzoKuzin séfjének segítségével főztük le.