Receptek

Borjútatár tojáskrémmel, szalmaburgonyával

Pohner Ádám (Iszkor) receptje

2025. január 11.

200 g borjú bélszín/hátszín késsel összevágva

2 ek szikkasztott koktél­paradicsom finomra vágva

2 ek borjúpecsenyelé

sós citromhéj

snidling finomra vágva

dresszing: hidegen sajtolt napraforgóolaj, tokaji almabalzsamecet, mustár só, bors

Tojáskrém Hozzávalók: 10 tojássárgája 100 g vaj Cayenne-bors só, bors

ADAG: 4 főre

A tatár elkészítése


Elkészítése: A húst összekeverjük a felsorolt alapanyagokkal. A pecsenyelé és a dresszing szaftosabbá teszi a tatárt.




Tojáskrém elkészítése:


A felsorolt alapanyagokat thermomixerben 90 fokon kb. 10 perc alatt sűrűre főzzük, majd habzsákba töltjük és lehűtjük.




Szalmaburgonya


Agria burgonyát gyufa vastagsagúra szeletelünk, és olajban kisütjük. Sózzuk, borsozzuk.




A tatárt kevés salátával és kovászos pirítóssal kínáljuk.

tatár , marhatatár , szalmaburgonya , tojáskrém

Kapcsolódó cikkek