Receptek

Kéksajtos körtegolyó

Száraz Zsuzsanna receptje

2024. december 29.

(12-15 golyóhoz)


1 nagy, érett körte


1 narancs


1 ek barna cukor


3-4 ek morzsolt kéksajt


3-4 ek krémsajt (például mascarpone)


4-5 ek olajos mag, durvára aprítva (a képen dió, pisztácia és törökmogyoró)


1 ek apróra vágott aszalt vörös áfonya


só, bors, zöldfűszerek ízlés szerint (a mi receptünkben friss rozmaring, kakukkfű és snidling)










ADAG: 6 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb


A körtéket meghámozzuk és karalábévájóval golyócskákat kanyarítunk belőlük. Egy kisebb edényben karamellizáljuk a cukrot, ráfacsarjuk a narancs levét, és a körtegolyóbisokat pár percig rotyogtatjuk benne. Kivesszük a körtéket, és amíg kihűlnek, a kéksajtot és a krémsajtot összedolgozzuk, sózzuk-borsozzuk, zöldfűszerekkel ízesítjük. A sajtmasszával bevonjuk a körtegolyókat (nedves kézzel könnyebb, és az is segít, ha behűtjük a masszát), végül az áfonyával elkevert magvakba forgatjuk.

Kapcsolódó cikkek