Fördős Zé receptje
2017. március 3.BAGEL
HOZZÁVALÓK:
- 50 dkg liszt
- 10 g friss élesztő
- 280 ml kézmeleg víz
- 1 ek só
- 1 ek cukor
FŐZŐVÍZ
HOZZÁVALÓK:
- 10 l víz
- 2 ek méz
- 1 ek só
POSÍROZOTT KÖRTE
HOZZÁVALÓK:
- 2 db körte
- 1 üveg körtecider
- 1 ek egész koriander
- 1 ek fekete bors
- 1 mk só
- 1 mk frissen reszelt szerecsendió
TÁLALÁS
HOZZÁVALÓK:
- 12,5 dkg krémsajt
- 12,5 dkg kéksajt
- 15 dkg fekete-erdei sonka
- 10 dkg rukkola
A vizet a mézzel és a sóval felforraljuk, és a megkelt tésztagyűrűket kettesével, oldalanként 30-30 másodpercig főzzük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire dobjuk. Megkenjük őket tojással, mindet meghintjük szezámmaggal vagy mákkal, és
POSÍROZOTT KÖRTE ELKÉSZÍTÉSE:
A körtéket megpucoljuk, aljukból egy keveset levágunk, hogy megálljanak a lábasban. Felöntjük őket a ciderrel, hozzáadjuk a fűszereket és a sót, és kb. 10 perc alatt puhára pároljuk.
TÁLALÁS:
A szendvicsek összeállításához a krémsajtot kikeverjük a kék sajttal és megkenjük vele a félbevágott bagelek egyik oldalát, rápakoljuk a sonkát, vékony szeleteket a posírozott körtéből, egy maréknyi olívaolajjal meglocsolt salátát és végül a bagel maggal szórt tetejét.
rukkola , liszt , élesztő , méz , körte , körtecider , koriander , szerecsendió , krémsajt , kéksajt , fekete-erdei sonka