A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Kovászosuborka-leves kapros marinált garnélákkal

Gyurik Gábor receptje

2020. július 15.
  • 40 dkg garnélarákfarok
  • 50 dkg kovászolt uborka
  • 2 szál póréhagyma
  • 4-6 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl fehérbor
  • 2,5 dl tejföl
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 kisebb köteg friss kapor
  • 1,5 l zöldségalaplé
  • só, frissen őrölt bors


ADAG: 10 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A garnélahúst kb. 2×2 cm-es darabokra aprítjuk, sózzuk, borsozzuk és néhány másodperc alatt felhevített olíván körbepirítjuk. Meghintjük durvára vágott kaporral, majd félretesszük hűlni, hidegen tálaljuk a leveshez.

A pórét és a fokhagymát felszeleteljük, néhány csepp olíván megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a felkarikázott uborkát, felöntjük a fehérborral.

Ha elfőtt az alkohol, hozzáadjuk a maradék kaprot, a tejfölt, és felöntjük az alaplével. Forrás után 10-15 percig főzzük, majd alaposan összeturmixoljuk. Átszűrjük, visszahűtjük, tálalásig hűtőszekrényben tároljuk.



kapor , garnélarákfarok , kovászolt uborka , póréhagyma , fokhagyma , fehérbor , zöldségalaplé , tejföl , olívaolaj