Szabó Julcsi és Manuela-Esther-Kreissl Sanchez receptje
2020. július 21.- 150 ml tej
- 100 g méz
- vanília
- 330 ml friss tejszín habbá verve
- tökmagolaj
- serpenyőben pirított tökmag durvára vágva
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A tejet a mézzel és a vaníliával elkeverjük, a tejszínt habbá verjük. A vaníliás, mézes tejet fagylaltgépbe öntjük, majd hozzáadjuk a felvert tejszínhabot.
(Ha nincs fagylaltgépünk, egy jól záródó dobozban óvatosan összeforgatjuk a vaníliás, mézes tejet a tejszínhabbal, és betesszük a fagyasztóba. Időnként kivesszük, és széles mozdulatokkal átkeverjük.)
Amikor elkészült, tökmagolajjal megcsorgatva, ropogós tökmaggal meghintve fogyasztjuk.

tejszín , méz , tej , vanília , tökmagolaj , pirított tökmag