Segal Viktor receptje
2022. február 7.Besamelmártás
Hozzávalók:
- 40 g liszt
- 60 g vaj
- 600 ml tej
- 3 db tojás fehérje nem túl keményre verve
- só, cukor, bors, szerecsendió
Tészta
Hozzávalók:
- 400 g liszt
- 4 db tojás
- 400 g bébispenót
- 200 g padlizsán
A lisztből és tojásból tésztát gyúrunk, kinyújtjuk és (12×15 cm-es) téglalapokat vágunk belőle.
A padlizsánt kockákra vágjuk, sózzuk, leitatjuk és kevés olívaolajon megsütjük. Elkészítjük a besamelt, és a felébe belekeverjük a sült padlizsánt és a nyers bébiparajleveleket.
A tésztát megtöltjük a töltelékkel, a szélét tojássárgájával bekenjük, és ezzel összeragasztjuk.
A megmaradt besamelbe sajtot reszelünk, és ráöntjük a feltekert canellonikra. 190 °C-os sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
liszt , vaj , tej , tojás , szerecsendió , bébispenót , padlizsán , sajt