Tivadar György receptje
2020. október 6.- 3 db egyforma padlizsán
MARHAPOFA
HOZZÁVALÓK:
- 1 kg marhapofa
- 1 fej hagyma negyedelve
- 3 gerezd félbevágott fokhagyma
- 2 db babérlevél
- 1 db sárgarépa
- 15 szem egész fekete bors
- 8 dl napraforgóolaj
- 1/2 dl napraforgóolaj
LECSÓ
HOZZÁVALÓK:
- 10 dkg füstölt szalonna
- 3 fej vöröshagyma
- 5 db tv paprika
- 5 db paradicsom
- 1 ek fűszerpaprika
- só, bors
Félbevágjuk a padlizsánokat, és száraz serpenyőben megkérgesítjük. Majd sütőben 20-25 percig 160 °C-on sütjük. Utána kivájjuk a közepét.
A húst lehártyázzuk, a fél deci olajat felhevítjük egy serpenyőben, azon kérgesítjük a húsokat. Kivesszük, és az olajon a zöldségeket és a fűszereket is megpirítjuk. Minden összetevőt tűzálló edénybe teszünk, melybe előtte beleöntöttük a 8 dl olajat: lepje el teljesen. 85 °C-os előmelegített sütőbe helyezzük, és kb. 5 óra hosszat konfitáljuk.
A kiolvasztott szalonnán a félkarikára vágott hagymát megfonnyasztjuk és paprikázzuk. Hozzáadjuk a szeletelt paprikát, és kis lángon hőkezeljük. Hozzáadjuk a forrázott paradicsom húsát, és 2-3 percig főzzük. Hozzáadjuk a konfitált marhapofaszeleteket, amelyeket előzetesen vastag csíkokra vágunk, összekeverjük és betöltjük a még forró padlizsánba.
padlizsán , marhapofa , hagyma , fokhagyma , babérlevél , sárgarépa , napraforgóolaj , tv paprika , paradicsom , fűszerpaprika , füstölt szalonna