A paradicsomokat forrásban lévő vízbe dobjuk kb. 20-30 másodpercre, ezután jeges vízbe tesszük. Ha kihűlt, eltávolítjuk a héját és 60-70 °C-os sütőben 30 percig szárítjuk.
Az édesburgonyát héjastól megmossuk, tepsibe tesszük, és annyi sóval leszórjuk, amennyi éppen elfedi. 1 órára 160 °C-os sütőbe tesszük. Ha elkészült, kihűtjük, meghámozzuk és összetörjük. Adunk hozzá egy tojást és annyi lisztet, hogy formázható tésztát kapjunk.
A tésztából ujjnyi vastag hengereket formázunk, majd ezeket 2-3 cm-es darabokra vágjuk. Az így kapott burgonyás tésztáinkat forrásban lévő, sós vízben kifőzzük.
A pestóhoz a bazsalikomleveleket és a fokhagymát leforrázzuk, jeges vízben lehűtjük, lecsepegtetjük.
A fenyőmagot serpenyőben megpirítjuk, a parmezánt lereszeljük. Mindezt turmixgépben vagy kézi botmixerrel olívaolaj hozzáadásával összedolgozzuk. A kifőtt gnocchikat ezzel ízesítjük.
A báránymájat felszeleteljük, tálalás előtt forró serpenyőben mindkét oldalán megpirítjuk, sózzuk.