A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Pirított báránymáj pestós édesburgonya-gnocchival

Gyurik Gábor receptje

2020. szeptember 14.
  • 1,5 kg friss báránymáj
  • 40 dkg koktélparadicsom
  • 70 dkg édesburgonya
  • 1 db tojás
  • 30-40 dkg liszt
  • 1 nagy csokor bazsalikom
  • 10 dkg fenyőmag
  • 7 dkg parmezán
  • 2 dl extra olíva
  • 2-3 gerezd fokhagyma


ADAG: 10 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A paradicsomokat forrásban lévő vízbe dobjuk kb. 20-30 másodpercre, ezután jeges vízbe tesszük. Ha kihűlt, eltávolítjuk a héját és 60-70 °C-os sütőben 30 percig szárítjuk.

Az édesburgonyát héjastól megmossuk, tepsibe tesszük, és annyi sóval leszórjuk, amennyi éppen elfedi. 1 órára 160 °C-os sütőbe tesszük. Ha elkészült, kihűtjük, meghámozzuk és összetörjük. Adunk hozzá egy tojást és annyi lisztet, hogy formázható tésztát kapjunk.

A tésztából ujjnyi vastag hengereket formázunk, majd ezeket 2-3 cm-es darabokra vágjuk. Az így kapott burgonyás tésztáinkat forrásban lévő, sós vízben kifőzzük.

A pestóhoz a bazsalikomleveleket és a fokhagymát leforrázzuk, jeges vízben lehűtjük, lecsepegtetjük.

A fenyőmagot serpenyőben megpirítjuk, a parmezánt lereszeljük. Mindezt turmixgépben vagy kézi botmixerrel olívaolaj hozzáadásával összedolgozzuk. A kifőtt gnocchikat ezzel ízesítjük.

A báránymájat felszeleteljük, tálalás előtt forró serpenyőben mindkét oldalán megpirítjuk, sózzuk.


báránymáj , koktélparadicsom , édesburgonya , tojás , liszt , bazsalikom , fenyőmag , parmezán , fokhagyma , olívaolaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra