Jahni László a Kistücsök Étterem séfjének receptje
2025. szeptember 5.- 8 dkg kelbimbó
- 30 dkg tisztított csicsóka
- 1-1 db sárga- és fehérrépa
- 1 szál póréhagyma
- ½ fej vöröshagyma
- pici szójaszósz
- 1 csomag petrezselyem
- só, egész bors
A megtisztított zöldségeket – a csicsóka kivételével – 220 fokos sütőben, rácson (hogy a levük le tudjon csöpögni) kb. 15-20 percig sütjük, majd 1 liter vízzel, 2-3 órán át csendesen főzzük. Sóval, borssal, petrezselyemmel és szójaszósszal ízesítjük. Amikor elkészült, leszűrjük.
A csicsókát egészben, 150 fokon 10 percig elősütjük, majd apró kockákra vágjuk és serpenyőben, pici étolajon lepirítjuk. Tálalásnál a tányér aljába halmozzuk, megszórjuk friss petrezselyemmel és felöntjük a zöldséglevessel.