Receptek

Zöldségerőeves pirított csicsókával

Jahni László a Kistücsök Étterem séfjének receptje

2025. szeptember 5.
  • 8 dkg kelbimbó
  • 30 dkg tisztított csicsóka
  • 1-1 db sárga- és fehérrépa
  • 1 szál póréhagyma
  • ½ fej vöröshagyma
  • pici szójaszósz
  • 1 csomag petrezselyem
  • só, egész bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A megtisztított zöldségeket – a csicsóka kivételével – 220 fokos sütőben, rácson (hogy a levük le tudjon csöpögni) kb. 15-20 percig sütjük, majd 1 liter vízzel, 2-3 órán át csendesen főzzük. Sóval, borssal, petrezselyemmel és szójaszósszal ízesítjük. Amikor elkészült, leszűrjük.

A csicsókát egészben, 150 fokon 10 percig elősütjük, majd apró kockákra vágjuk és serpenyőben, pici étolajon lepirítjuk. Tálalásnál a tányér aljába halmozzuk, megszórjuk friss petrezselyemmel és felöntjük a zöldséglevessel.

erőleves , csicsóka , zöldségleves

Kapcsolódó cikkek